Michael L. Miller

Michael L. Miller a budapesti Közép Európai Egyetem (CEU) Nacionalizmus Tanulmányi Program (Nationalism Studies Program) docense. B.A. képesítését a Brown Egyetemen, Ph.D.-ját pedig a Columbia Egyetemen szerezte, ahol közép-európai és a Zsidó történelemre szakosodott. Kutatása fókuszában a nemzetiségi konfliktusok a tizenkilencedik század közép-európai zsidóságának vallási, kulturális és politikai fejlődésére gyakorolt hatása áll. Közreműködött a YIVO Encyclopedia of Jews in Eastern Europe (New Haven, Yale, 2008) című enciklopédia megírásában cikkei jelentek meg a Slavic Review-ban, Austrian History Yearbookban, Múlt és Jövőben valamint Simon Dubnow Intézet évkönyvében. “Rabbis and Revolution: The Jews of Moravia in the Age of Emancipation” című könyvét a Stanford Egyetmi Nyomda adta ki 2011-ben és a 2014-es év folyamán meg csehül. Scott Ury-val szerkesztette a “Cosmopolitanism, Nationalism and the Jews of East Central Europe” (Routledge, 2014) című művet. Jelenleg a magyarországi zsidóság tizennyolcadik század vége és huszadik század közepe közötti történelmével foglalkozik.

Előadása:
Galícia Budapesten