Program

A változtatás jogát fenntartjuk!
A vallási programok (reggeli, délutáni és esti ima) nem részei a rendezvénynek,  a részvétel “opcionális”, de minden érdeklődőt sok szeretettel várunk. 

Letölthető program (PDF)

Event Information:

 • hét
  22
  Sze
  2014

  A Teleki téri zsidó (filmbemutató)

  19:30Kesztyűgyár Tükörterem

  2003-ban, látszólag a semmiből toppant be a súlba a francia-magyar dokumentumfilmes, Barbara Spitzer. Éppen „küldetésben” járt: rokonait, magyar, zsidó gyökereit kereste. Pár nappal később már forgatott is a Teleki téren. Ennek köszönhetően sok-sok órányi anyagot vettünk fel Juci bácsival és a gyülekezet többi tagjával a stiebelről és a környező városrészről egyaránt. 2006-ban Gláser úr sajnos megdöntötte a halhatatlanságáról szóló elméletünket és 95 éves korában meghalt. Ahogy a kile többi idős tagja is.

  2009-ben Barbara visszatért és tovább forgatott. Felvette a kivételes egyéniségű, idős emberről való temetői megemlékezést és  folytatta a már megkezdett interjúkat. A legcsodálatosabb az öreg Gláser házának felfedezése volt: hihetetlen kincsekre bukkantunk, a régi háborús fényképektől kezdve, a nagyszülők tárgyain át egészen a családi levelezésig.

  2013-ban további interjúkat készítettünk a környékről elszármazott egykori fiatalokkal. Ezek a beszélgetések viszont már szerves részévé váltak a kutató csapat munkájának is, így az elmúlt két évet mozgóképen is megörökítettük.