Teleki Detectivity

A Teleki- Detectivity egy élő nyomozójáték, ahol résztvevők maguk is szereplőkké válnak a történet során. A Gláser Jakab Emlékalapítvány és a Detectivity csapata által közösen fejlesztett játékban egy korabeli rejtélyt kell felderíteniük.

A játék egy olyan séta, melynek során a résztvevők megismerik a Teleki tér környékét és érdekes történeteket tárnak fel.
A játék a helyi zsidóságon keresztül tár fel egy adott kort, és mutatja be különböző népcsoportok és vallások békés együttélését és így toleranciára nevel.

A játék központi helyszíne a Teleki tér valaha nyüzsgő környéke, ahol megtelepedtek az Osztrák-Magyar Monarchia más vidékeiről, városaiból származó szegényebb zsidók, hogy javarészt mint kisiparos vagy kiskereskedő próbáljanak szerencsét. Itt volt a “Tangó”, a híres-hírhedt ócskapiac de volt itt állatvásár és börze is. Ezt a hajdan virágzó és életteli világot egy interaktív nyomozójáték keretében idézzük fel a résztvevők számára.

%d blogger ezt szereti: