You Are Welcome Magyarország – 2018. május 25. 17:00 – Patyolat (1082 Budapest Baross u. 85.)

május 10, 2018

A You Are Welcome májusban azzal a céllal rendezi meg eseménysorozatát, hogy Budapesten is bemutassa a nemzetközi projekt működését, célkitűzéseit, partnerszervezeteit és különleges módszertanát. Párbeszédet kezdeményezzen egy közös európai jövőképről, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.

A május végén megrendezésre kerülő eseményen civil szervezetek munkájának megismerésével, a magyaroszági helyzet felmérésvel foglalkozik és egy nemzetközi eseménnyel jelentkezik a projekt.

A rendezvényen megismerkedhetnek a Welcome projekt célkitűzéseivel és részesei lehetnek egy különleges fizikai színházi előadásnak.

You Are Welcome. Tíz szervezet, hét ország és egy jövőkép Európa számára. A Welcome egy olyan együttműködési projekt, amely az újonnan érkezőket, a projektben részt vevő országokban lakó harmadik országbeli állampolgárokat, valamint a kreatív vállalkozást és az oktatást szolgáló helyi állampolgárokat célozza. Egyedülálló módszertanán keresztül, amely egyaránt ötvözi a hagyományos és előadói művészetet, valamint a műhelymunkáknak a párbeszéd és az inkluzus előmozdításának platformjaként való felhasználására összpontosítva lehetőséget biztosít az európai közösségek számára a nyelvi vagy kulturális megosztottság áthidalására és a kölcsönös tisztelet előmozdítására és a megértésére.

Az egyik legfőbb esemény Mickey Yonas I’m Angelina Jolie című előadása, amely 2017-ben elnyerte a legjobb független színházi rendező és forgatókönyv díjat. Az izraeli művész a fizikai színház és a kortárs tánc segítségével beszél a társadalmunkról és arról, hogy mit teszünk, ha valaki segítséget kér tőlünk. Érzékeny és megható játék, amely szíven talál.” (Irmy Amir, Hamegafonn website, Channel B Radio) Olyan előadás, amely azt bizonyítja, hogy egy kis független produkció, mindössze három szereplővel tele lehet kreativitással, szépséggel és tehetséggel, miközben rávesz arra, hogy arról gondolkodjunk, ami számít. – Rendkívül ajánlott!”(Anat Mendel, Saloona website)

Az előadás ismertetője:

Mi történik akkor, amikor menekült lesz belőled? Természetesen gyalogolsz.

Rohansz hogy mentsd az életed, mert mondjuk a faludat fegyveres támadás érte, bármilyen közlekedési eszköz megfelel, hogy minél előbb elmenekülhess. Egy családi autó. Vagy a szomszédod gyümölcsös furgonja. Egy lopott busz. Egy traktor mögött húzott szekér. De a határ mindenképpen utadat állja. Ott csak a két lábadon tudsz átjutni. Miért? Mert egyenruhás férfiak el fogják kérni a papírjaidat. Mi történik, ha nincsenek nálad papírok, mert elhagytad őket, vagy inkább a gyerekeid kezét ragadtad meg? Nem számít. Szállj ki a járművedből. Állj ott vigyázva. Várj. Papírok vagy anélkül: lenni vagy nem lenni. Menekült életed így veszi kezdetét: állva és tehetetlenül.

Egy fizikai színházi előadás, mely nem a menekülteket, hanem minket akar megvilágítani. Arról a társadalomról szeretnénk beszélni, amelyikben élünk. Arról, ahogy a másikkal bánunk, aki menedéket keres nálunk, de mi fenyegetésként tekintünk rá. A színpadon nem fogod őket hallani. Minket hallasz majd. És Angelina Jolie-t.

A You Are Welcome eseménye mindenki számára nyitott. Az érdeklődők lehetőséget kapnak, hogy az I’m Angelina Joliecímű előadáson az izraeli kortárs tánc segítségével más szemszögből tekinthessenek a minket körülvevő világra.  

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az űrlapok a You Are Welcome honlapján és a facebook eseményekben találhatóak.

 

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/2047594675488264/

Leírás a projektről: https://youarewelcomeproject.wordpress.com

https://www.facebook.com/youarewelcomemagyarorszag/

Leírás az előadásról: http://mikyonas.wixsite.com/mickey-yonas/current-production

I’m Angelina Jolie trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xyx69Dj_iMo